• Gratis verzending vanaf €50,- binnen Nederland
  • Voor 13.00 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden
Ramadan blog Hoe bereid ik mij voor op de Ramadan Tips over hoe jij je kan voorbereiden op de Ramadan

Hoe bereid ik mij voor op de Ramadan?

Elk jaar weer kijken we maanden uit naar de maand Ramadan. En elk jaar weer vliegt de maand zo weer voorbij. Met het naderen van de maand Ramadan is het van groot belang jezelf goed voor te bereiden op deze gezegende maand. Hieronder vind je 5 waardevolle tips, om ervoor te zorgen dat je optimaal kunt profiteren van de zegeningen van de Ramadan.

1. Intentie (Niyyah)
Het hebben van de intentie (ook wel Niyyah) om te vasten is voldoende. Je hoeft de intentie niet per se hardop uit te spreken. 

2. Inhaaldagen
Controleer of je alle gemiste vastendagen hebt ingehaald van het voorgaande jaar. Zo niet, dan heb je nog een paar weken om ze in te halen voordat de nieuwe Ramadan begint. De dagen zijn nog kort dus je zult er niet veel van merken. Daarnaast train je jezelf ook meteen om te vasten. 

3. Warming-up 
Probeer een aantal dagen of weken voorafgaand aan de Ramadan te vasten als een soort “warming-up”. Je kunt bijvoorbeeld in de maand Sha’ban de sunnah dagen vasten. Zo kan je elke week op de maandag en donderdag en op de witte dagen vasten. 

Je wordt er niet alleen voor beloond, maar je kan je lichaam en geest ook laten wennen aan het vasten als je dat nog niet bent gewend. 

Mocht je veel koffie drinken dan is het ook raadzaam om langzaam af te bouwen zodat je geen last krijgt van hoofdpijn tijdens de vastenmaand. 

4. Stel Ramadan Doelen
Als je dagen altijd volgepland zijn en je tijd tekort schiet, schrijf dan je doelen voor de Ramadan op. Waar wil jij je op focussen? Dit helpt om prioriteiten te stellen en je tijd effectief te benutten. Onze planners kunnen jou helpen met het behalen van jouw doelen. 

5. Lees de Koran
Heb jij elk jaar weer als doel om de Koran tijdens de Ramadan uit te lezen, maar lukt dit steeds niet? Dan kan dat wellicht komen omdat je niet gewend bent om de Koran te lezen. Eigenlijk is het helemaal niet zo gek dat het dan niet lukt. Het doel is natuurlijk om dagelijks de Koran te lezen, maar niemand is perfect. We streven uiteraard wel naar perfectie. Probeer daarom om nu te beginnen met het lezen van de Koran. Implementeer het lezen van de Koran in je dagelijkse routine en blok dat momentje ook in je planner.

6. Kennis Vergaren
Ververs je geheugen voor de Ramadan door boeken te selecteren die je voor en tijdens de Ramadan wilt lezen. Op YouTube zijn verschillende Ramadan-series van islamitische kanalen te vinden die je kennis kunnen verdiepen.

Met deze tips ben je goed op weg naar een georganiseerde en verrijkte Ramadan. 

Allahumma ballighna Ramadan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *